Cotlet de mistret cu ciuperci

Printeaza

O reteta de cotlet de mistret cu faina, untura, ciuperci, ceapa, vin rosu, smantana, marar servita cu garnitura de orez.

Ingrediente:

  • 6 bucăţi cotlet de mis­treţ
  • 20 g făină
  • 100 g untură
  • 300 g ciuperci
  • 100 g ceapă
  • 100 ml vin roşu
  • 100 g smîntînă
  • o legătură de mărar
  • 3 linguri de untură
  • o ceaşcă de apă
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se bat puţin cotletele, peste care se presară sare şi piper pisat. Se trec prin făină şi se prăjesc în untură pînă se rumenesc pe ambele părţi.

După ce s-au prăjit se pun într-un alt vas, iar în untura rămasă se căleşte ceapa tocată mărunt, peste care se adaugă ciupercile tăiate subţire. Se ălesc împreună pînă ce începe să scadă zeama lăsată de ciuperci.

Se cu vin roşu şi se răstoarnă cotlete. Se adaugă puţină apă şi se lasă să mai fiarbă încă minute. Se servesc fierbinţi, cu garnitură de orez, iar deasupra se toarnă sosul de ciuperci şi smîntînă. Se presară mărar.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.