Cornuri cu unt

Printeaza

Cornuri cu unt din: faina, sare, drojdie, unt, zahar, lapte si ou.

Ingrediente:Cornuri_cu_unt

  • 500 g faina
  • 2 lingurita rase de sare
  • 40 g drojdie proaspata
  • 200 g unt
  • 60 g zahar
  • 290 g lapte
  • un ou pentru uns

 

Mod de preparare:

Se cerne făina, se face un gol la mijloc şi se pun zahă­rul, sarea, drojdia desfăcută în puţin lapte călduţ şi restul laptelui. Se amestecă şi se frământă aluatul, care se lasă la frigider 30 de minute. Se întinde pe masa înfăinată şi se pune în centru untul moa­le.

Se acoperă cu marginile alu­atului şi se lucrează cu sucitorul până ce untul s-a amestecat în aluat. Se dă din nou la frigider, 20 de minute. Se întinde aluatul şi se taie triunghiuri care se rulează, se ung cu ou şi se coc în tavă.

Cornuri cu unt

Cornuri_cu_unt

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.