Conopida cu sos de hrean

Printeaza

Conopida cu sos de hrean din: conopida, oua, faina, sare, piper, ulei, unt, smantana, hrean, faina, otet si sare.

Ingrediente:Conopida_cu_sos_de_hrean

  • 1 conopida potrivita
  • 2 oua
  • 2 linguri faina
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
  • pentru sos:
  • 15 g unt
  • 200 g smantana
  • 300 g hrean
  • 100 g faina
  • 1 lingura otet
  • sare

 

Mod de preparare:

Speli conopida sub jet de apă rece, o desfaci în bu­chete mari, pe care le laşi în apă cu puţin oţet, circa 10 minute, pentru a scă­pa de eventualele larve. Clăteşti din nou buchetele de conopidă şi le opăreşti aproximativ 4-5 minute în Separat, într-un castron, amesteci ouăle bătute cu sare, piper, făină şi 2-3 linguri de apă pentru a obţine un aluat fluid, asemănător cu cel de clătite.

Treci buchetele de conopidă prin acest aluat şi apoi le rumeneşti în ulei fietbinte până se rumenesc frumos. Le scoţi pe un platou cald, tapetat cu prosoape absorbante pentru a elimina excesul de grăsime. Pentru sos, topeşti untul şi căleşti făina. Stingi cu smântână, oţet şi cu o lingură-două de apă.

Laşi la clocot mic jumătate de oră, amestecând din când în când. Adaugi hreanul curătat si dat pe razatoarea mica. Il treci prin sit si-l sarezi. Fierbe in continuare 15 minute. Il poti folosi la conopida pane, peste sau la friptura de pasare.

Conopida cu sos de hrean

Conopida_cu_sos_de_hrean

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.