Conopida asezata

Printeaza

 

 

O reteta de conopida, carne de vita, orez, smantana, ceapa, pesmet si boia.Conopida asezata

 

Ingrediente :

  • 1/2 kg carne de vită
  • 1 kg cono­pidă
  • 200 g orez
  • 250 g smântână
  • 1 ceapă
  • 3-4 linguri pesmet
  • sare
  • boia
  • ulei

 

Mod de preparare:

Speli carnea, o tai bucăţi şi o prăjeşti împreună cu ceapa tocată şi cu boia. După ce s-a pătruns, treci car­nea împreună cu ceapa prin maşina de tocat şi potriveşti compoziţia de sare. Cureţi conopida, o speli, o ţii câteva minute în apă cu sare, apoi o fierbi.

In alt vas fierbi şi orezul. După ce a fiert conopida o desfaci în bucheţele şi o aşezi într-o cratiţă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet. Intinzi orezul şi la final carnea tocată şi jumătate din smântână.

Dai cratiţa pentru 20 de minute la cuptor şi, când mâncarea este aproape gata, torni smântână rămasă şi mai laşi la cuptor încă 10 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.