Colţunaşi cu pui in sos de susan

Printeaza

O reteta de coltunasi cu pui in sos de susan din: carne de pui, ceapa verde, castane de apa, coriandru verde, sos de soia, ghimbir, piper, aluat, sos de soia, ulei de susan si zahar pudra.  Aceşti colţunaşi chinezeşti sunt săraci în grăsimi pentu că sunt fierţi si nu prăjiţi. Textura castanelor de apă face ca acest aperitiv să satisfacă dorinţa de a rontîi ceva. De obicei, sosul de soia conţine mult sodiu, deci trebuie folosit în cantităţi mei şi doar în varianta mai nesărată.

Ingrediente:Colţunaşi cu pui in sos de susan

  • 225 g carne de pui tocată
  • 4 linguri ceapă verde tocată mărunt
  • 4 linguri castane de apă din conservă tăiate mărunt
  • 4 linguri coriandru verde tocat
  • 4 linguriţe sos de soia cu conţinut redus de sodiu
  • 1/2 linguriţă ghimbir ras
  • 1/2 linguriţă piper
  • 24 foi de aluat chinezesc pentru pachetele wonton (pătrate de 7,5 cm)

pentru sos:

  • 4 linguri sos de soia cu conţinut redus de sodiu
  • 1 lingură ulei de susan prăjit
  • 2 linguriţe oţet de orez
  • 1/2 linguriţă zahăr pudră
  • 4 linguri ceapă verde tocată mărunt

 

Mod de preparare:

Se pun într-un castron mediu carnea de pui, ceapa verde, castanele de apă, coriandrul, sosul de soia, ghimbirul şi piperul. Se amestecă bine. Se pregătesc colţunaşii lucrând cu mai multe foi de aluat în acelaşi timp, acoperindu-le pe cele rămase cu un şervet umed, astfel: se pune câte o linguriţă de umplutură pe o jumătate în formă de triunghi a foii de aluat.

Se umezesc marginile fără umplutură cu degetul ud sau cu o pensulă. Se îndoaie cele două laturi umezite peste umplutură, astfel încât să formeze un triunghi, şi se lipesc bine. Se repetă operaţiunea cu restul de foi şi de umplutură.

Pentru sos, se bat într-un castronel sosul de soia cu uleiul de susan, oţetul, zahărul şi ceapa verde. Se pune o oală mare cu apă pe foc şi se dă apa în clocot. Se adaugă colţunaşii şi se fierb aproximativ 4 minute sau până când se ridică la suprafaţă şi umplutura s-a întărit. Se scurg şi se servesc fierbinţi împreună cu sosul.

Variante: Colţunaşi umpluţi cu le­gume în loc de carne tocată de pasăre, se amestecă mor­cov ras, ardei roşu tocat, 100 g frunze de spanac cu celelalte ingrediente.

 

Colţunaşi cu pui în sos de susan

Colţunaşi cu pui in sos de susan

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.