Cod negru cu varză chinezească fiartă în aburi si castraveti

Printeaza

O reteta de Cod negru cu varză chinezească fiartă în aburi si castraveti din: citronella, ardei iute, ghimbir, sare de mare, sake, miere, miso, felii de cod, pak choi, castravete, zeama de lamaie verde, sos de soia si creson.

Ingrediente:Cod negru cu varză chinezească fiartă în aburi si castraveti

  • 2 fire de citronella iarbă de limon
  • un ardei iute roşu proaspăt, curăţat de seminţe şi tocat
  • o bucată de ghimbir proaspăt de circa 2,5 cm, curăţat şi tocat
  • sare de mare
  • un pahar de sake (băutură alcoolică japoneza pe bază de orez) sau vin alb
  • 2 linguri miere lichidă
  • 300 g miso (pastă de soia fermentată)
  • 4 felii de cod a câte 200 g, curăţate de oase în ziua preparării
  • 4 căpăţâni de pak choi (varză chinezească), tăiate sferturi
  • un castravete curăţat de coajă, tăiat în două şi curăţat de seminţe
  • zeama de la o lămâie verde
  • sos de soia

opţional:

  • o legătura de creson

 

Mod de preparare:

Cu o zi înainte de a prepara peştele, faceţi marinata. înlăturaţi partea exterioară a tulpinilor de citronella şi aruncaţi-o. Zdrobiţi tulpinile cu un cuţit, pentru a elibera aroma încântătoare, apoi tocaţi-le. Puneţi-le într-un mojar sau într-un blender pentru condimente, împreună cu ardeii iuţi, ghimbirul şi un praf de sare.

Fărâmiţaţi-le şi apoi puneţi-le într-o tigaie împreună cu sake-ul sau vinul alb şi mierea. Aduceţi la fierbere, adăugând treptat pasta miso. Fierbeţi la foc foarte mic până când obţineţi un lichid auriu. Turnaţi-l într-o tavă pentru cuptor, apoi scuturaţi tava pentru ca sosul să se întindă uniform şi să se răcească repede.

După ce s-a răcit marinata de miso, puneţi peştele într-o pungă curată de plastic, turnaţi în ea trei sferturi din marinată şi scuturaţi punga uşor, ca să îmbrăcaţi peştele în sos. Stoarceţi punga pentru a elimina aerul din ea, legaţi-o şi puneţi-o în frigider. Păstraţi restul de marinată în frigider până la utilizare.

In ziua preparării, încingeţi grătarul de la cuptor. Aşezaţi peştele într-o tavă de mărime potrivită, unsă cu ulei, puneţi-o sub grătarul fierbinte şi coaceţi peştele până când s-a caramelizat uşor deasupra şi a căpătat o culoare aurie. Verificaţi-l din când în când. Va dura cam 6-8 minute, în funcţie de cuptor.

Intre timp, aşezaţi sferturile de pak choi într-un vas pentru fiert în aburi sau într-o strecurătoare mare, aşezată deasupra unui vas cu apă clocotindă. Tăiaţi castravetele în fâşii lungi de 1 cm grosime şi puneţi-le alături de pak choi. Fierbeţi-le la aburi până când pak choi s-a înmuiat.

Scoateţi din frigider marinata rămasă şi adăugaţi zeamă de lămâie verde cât s-o subţiaţi uşor, obţinând un fel de sos pentru salată. Serviţi peştele alături de verdeţuri, cu puţin sos de soia şi garnitura de miso.

Cod negru cu varză chinezească fiartă în aburi si castraveti

Cod negru cu varză chinezească fiartă în aburi si castraveti

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.