Chec glasat cu ciocolata

Printeaza

Chec glasat cu ciocolata din: oua, zahar, ulei, suc de portocale, faina, praf de copt, coaja de portocala, ciocolata neagra, frisca.

Ingrediente:Chec_glasat_cu_ciocolata

  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 1/4 pahar ulei
  • 200 ml suc proaspat de portocale
  • 450 g faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • coaja unei portocale

pentru glazura:

  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 ml frisca lichida

 

Mod de preparare:

Ouăle se freacă cu zahărul până ce amestecul se albeşte. Apoi, se adaugă uleiul, sucul de portocale si se amestecă. La final, se pun făina amestecată cu praful de copt şi coaja de portocale. Se omogenizează şi se toarnă într-o tavă de chec unsă cu ulei şi înfăinată.

Se coace pentru 40 de minute, apoi se scoate. Pentru servit, frişca se aduce la punctul de fierbere si apoi se toarnă peste ciocolata ruptă bucăţi. Se amestecă până ce ciocolata se topeşte si apoi se toarnă peste chec.

Chec glasat cu ciocolata

Chec_glasat_cu_ciocolata

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Bun checul asta!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.