Chec cu cacao si ciocolata

Printeaza

Chec cu cacao si ciocolata din: oua, zahar, cacao, unt, ciocolata, lapte, faina.

Ingrediente:Chec cu cacao si ciocolata

  • 4 ouă
  • 160 g zahăr
  • 200 g unt (minimum 80% grăsime)
  • 15 g cacao
  • 1 tabletă ciocolată (90 g)
  • 3 linguri lapte
  • 130 g făină

 

Mod de preparare:

Se mixează untul împreună cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile, apoi laptele, cantitatea de cacao şi ciocolata topită în prealabil (la microunde sau la bain-marie).

Se încorporează făina, urmată de albuşurile bătute spumă separat. Se pune compoziţia într-o tavă pentru cozonac tapetată cu hârtie de copt.

Se dă la cuptor, la foc moderat.

Se face testul de coacere: dacă o scobitoare înfiptă în chec iese curată, atunci checul este gata; se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.