Chec cu fructe uscate

O reteta de chec cu fructe uscate din: nuci, amestec de fructe uscate, faina, unt, zahar, galbenus, esenta de vanilie si sare.

Ingrediente:

  • 100 g nuci
  • 150 g amestec de fructe uscate
  • 1 albus

pentru aluat:

  • 100 g faina
  • 60 g unt
  • 50 g zahar
  • 1 galbenus
  • esenta de vanilie
  • sare

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, bate gălbînuşul cu zahărul. Adaugă câteva picături de esenţă de vanilie şi un praf de sare. Incorporează făina şi untul şi frământă repede. Modelează un bulgăre şi loveşte-l de câteva ori cu pumnul. Respectă întocmai cantităţile pentru că, odată ce ai preparat aluatul, nu este bine să adaugi făină şi nici să-l mai frămânţi.

Acoperă aluatul cu folie şi lasă-l să se odihnească puţin (câteva minute). Intinde-l în formă dreptunghiulară. Acoperă-l cu nucile şi fructele uscate tocate şi amestecate cu albuşul bătut spumă.

Pliază în două, pe lungime, şi aşază-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lasă-l la cuptor, la foc moderat, 40 de minute.

Chec cu fructe uscate

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • chec cu fructe uscate

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Contact