Chec cu fructe uscate

Printeaza

O reteta de chec cu fructe uscate din: nuci, amestec de fructe uscate, faina, unt, zahar, galbenus, esenta de vanilie si sare.

Ingrediente:

  • 100 g nuci
  • 150 g amestec de fructe uscate
  • 1 albus

pentru aluat:

  • 100 g faina
  • 60 g unt
  • 50 g zahar
  • 1 galbenus
  • esenta de vanilie
  • sare

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, bate gălbînuşul cu zahărul. Adaugă câteva picături de esenţă de vanilie şi un praf de sare. Incorporează făina şi untul şi frământă repede.

Modelează un bulgăre şi loveşte-l de câteva ori cu pumnul. Respectă întocmai cantităţile pentru că, odată ce ai preparat aluatul, nu este bine să adaugi făină şi nici să-l mai frămânţi.

Acoperă aluatul cu folie şi lasă-l să se odihnească puţin (câteva minute). Intinde-l în formă dreptunghiulară.

Acoperă-l cu nucile şi fructele uscate tocate şi amestecate cu albuşul bătut spumă.

Pliază în două, pe lungime, şi aşază-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Lasă-l la cuptor, la foc moderat, 40 de minute.

Chec cu fructe uscate

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • chec cu fructe uscate

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.