Chec cu scortisoara si glazura de zahar

Printeaza

Chec cu scortisoara si glazura de zahar din: făină, drojdie proaspătă, unt topit, lapte călduţ, zahăr, oua, zahar fin, unt, scorţişoară măcinata, zahăr pudră, colorant alimentar roşu.

Ingrediente:Chec_cu_scortisoara_si_glazura_de_zahar

  • 500 g făină
  • 40 g drojdie proaspătă
  • 100 g unt topit
  • 200 ml lapte călduţ
  • 100 g zahăr
  • 1 ou

Pentru umplutură:

  • 200 g zahăr fin
  • 100 g unt
  • 1 lingură scorţişoară măcinata

Pentru glazură:

  • 100 g zahăr pudră
  • 3 linguri lapte
  • 1 picătură colorant alimentar roşu

Mod de preparare:

Se asaza faina intr-un casteron mare. Se sfarama cubul de drojdie intr-un bol. Se topeste untul si se adauga lapte si zahar. O parte din aceasta compozitie se toarna peste drojdie si restul se , toarna in castronul cu faina.

Se dizolva drojdia si se lasa sa creasca la caldura (se tine pana ce se formeaza bule de aer). Apoi aceasta plamadeală se adaugă la făină.

Se adaugă un ou şi se frământă un aluat moale, omogen, care ţiu se lipeşte. Se acope­ră castronul cu un prosop textil şi se lasă să crească aluatul la căldură cca 1 oră.

Se aşază aluatul pe planşeta tapetată cu făină şi se împarte în două; din fieca­re porţie se întinde.câte o foaie dreptunghiulară de 20 x 40 cm groasă de 1 cm.

Se amestecă zahărul cu unt şi scorţişoară şi se presară pe foile de aluat. Ambele laturi lungi se rulează spre mijloc; apoi se ridică mijlocul cu de­getele, astfel încât să se for­meze un ţugui de inimioară.

Ruloul se taie felii groase de cca 4 cm şi se aşază într-o formă de tort unsă cu unt; se lasă să se mai coacă 20 min. Se bat cu furculiţa ingre­dientele pentru glazură şi se ung inimioarele fierbinţi cu glazura obţinută.

Chec cu scortisoara si glazura de zahar

Chec_cu_scortisoara_si_glazura_de_zahar

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.