Chec cu ceai verde si fructe de padure

Printeaza

Chec cu ceai verde si fructe de padure

Chec cu ceai verde si fructe de padure din: oua, zahar pudra, unt, faina, zmeura, afine, ceai verde, fistic, praf de copt, sare.
Ingrediente :

  • 3 oua intregi
  • 1 galbenus
  • 150 g zahar pudra
  • 200 g unt + 30 g pentru uns tava
  • 160 g faina
  • 100 g zmeura
  • 100 g afine
  • 1 lingurita cu varf de ceai verde
  • 50 g boabe de fistic
  • 1/2 plic praf de copt
  • sare

Mod de preparare:

Incingeti cuptorul la 180C si ungeti cu unt o tava de chec. Puneti intr-un castron ouale intregi, galbenusul si zaharul si bateti-le pana ce incep sa se albeasca.

Topiti untul, varsati-l in castron si adaugati praful de copt, 1 varf de cutit de sare si faina.

Amestecati din nou si incorporati apoi ceaiul verde, fructele si fisticul.

Dupa ce le-ati amestecat pe toate usor, varsati compozitia in tava, bagati checul la cuptor si lasati-l sa se coaca 45 de minute.

Daca vi se pare ca se coloreaza prea repede, acoperiti checul cu folie de aluminiu.

Dupa ce-l scoateti din cuptor, rasturnati-l si abia cand s-a racit, taiati-l felii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.