Cartofi umpluti cu spanac
PrinteazaCartofi umpluti cu spanac din: cartofi, spanac, usturoi, ulei, feta, smantana, cascaval, sare, piper.
- 8 cartofi mijlocii
- 250 g spanac
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- 150 g brânză feta
- 2 linguri smântână
- 3 linguri caşcaval ras
- piper proaspăt măcinat
- sare
Mod de preparare:
Speli cartofii şi îi pui la fiert în coajă. Speli spanacul în mai multe ape, îl laşi să se scurgă şi îl toci mărunt. Incingi uleiul şi căleşti spanacul tocat şi usturoiul curăţat, tăiat în felioare.
Amesteci, iar când spanacul s-a înmuiat, îl iei de pe foc şi încorporezi brânza mărunţită, smântână, piper proaspăt măcinat şi eventual puţină sare.
Tai cartofii în două, pui pe fiecare jumătate compoziţie şi îi coci pe grătarul cuptorului, la 200°C, până se rumenesc bine. Spre sfârşit, îi presari cu puţin caşcaval.
Pofta buna!