Cartofi la cuptor cu lamaie si patrunjel

Printeaza

Cartofi la cuptor cu lamaie si patrunjel din: cartofi, margarina, ceapa, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Cartofi la cuptor cu lamaie si patrunjel

  • 1 kg de cartofi
  • 40 g margarina
  • 1 ceapa tocata
  • zeama si coaja unei lamai
  • sare
  • piper
  • 2 fire de patrunjel verde

 

Mod de preparare:

Se curata cartofii de coaja si se pun intr-o oala cu apa pe foc si cand dau in clocot, se lasa sa fiarba 3 minute pe flacara potrivita, dupa care se scurg bine.

Se topeste margarina intr-o cratita si se prajeste ceapa, pana ce devine sticloasa. Se adauga coaja si zeama de lamaie, patrunjelul tocat si se gusta de sare si piper.

Se pun si cartofii in cratita si se intorc cu multa grija cu o lingura de lemn, in asa fel incat sa fie toti acoperiti cu sos.

Se scot apoi intr-o forma de budinca ceva mai plata, se dau la cuptor si se lasa sa se rumeneasca si sa devina crocanti, aproximativ 50-60 de minute.

Se servesc fierbinti.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.