Cartofi la cuptor cu crema de branza

Printeaza

Cartofi la cuptor cu crema de branza

Cartofi la cuptor cu crema de branza

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • 100 g unt
  • ulei pentru uns tava
  • sare
  • piper
  • marar
  • 150 g branza proaspata
  • 100-150 g smantana
  • 3-4 fire usturoi verde
  • o lingura patrunjel verde

 

Mod de preparare:

Cartofii se curăţă, se spală şi se taie felii. Se pun într-o tavă unsă cu ulei şi se condimentează cu sare şi piper. Se adaugă untul tăiat cubuleţe şi se amestecă uşor, să se acopere uniform toţi cartofii cu un strat de unt.

Se coc în cuptorul încins, la foc iute, 30-40 minute. în ultimele 10 minute, focul se reduce la mijlociu. Intre timp, se pregăteşte crema de brânză. Se pasează brânza proaspătă şi se amestecă cu smântână şi usturoiul verde tocat mărunt.

Se potriveşte la gust cu sare, piper şi pătrun­jel verde tocat. Cartofii copţi se servesc imediat cu mărar proaspăt tocat mărunt şi cremă de brânză.

Cartofi la cuptor cu crema de branza

Cartofi la cuptor cu crema de branza1.jpg  Cartofi la cuptor cu crema de branza.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.