Cartofi cu usturoi si nuca

Printeaza

Cartofi cu usturoi si nuca

Ingrediente:Cartofi cu usturoi si nuca

  • cartofi (câte 2 de persoană)
  • 2 căciulii (căpăţâni) de usturoi
  • 1 ceşcuţă ulei
  • sare
  • un pumn bun de nucă măcinată (circa 150g)

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii, îi tai în lung în câte 6-8 bucăţi. Pui ulei în tava de aragaz (1-2 linguri), aşezi cartofii şi îi dai la cuptor. îi întorci din când în când cu paleta.

Intre timp pregăteşti mujdeiul de usturoi: cureţi usturoiul, îl speli, îl tai în bucăţele mici, pui puţină sare şi îl pisezi în scăciţă (piuliţă) de lemn.

Când e bine pisat pui ceşcuţa de ulei, freci foarte bine până se face ca o pastă albă şi torni şi o ceşcuţă de apă, apoi îl treci într-un castronel şi îl amesteci cu nuca pisată.

Când s-au copt cartofii, scoţi tava, răstorni peste ei mujdeiul cu nuca şi amesteci cu o paletă de lemn.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte curioasa sunt de cum iese cartoful impreuna cu nuca

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.