Cartofi cu oua si carnat, la cuptor
PrinteazaCartofi cu oua si carnat, la cuptor din: cartofi, oua, suc de rosii, smantana, sare, piper, patrunjel, ulei si carnat afumat.
- 1 kg cartofi
- 5 oua
- 150 ml suc de rosii
- 150 g smantana
- sare
- piper
- 1 legatura patrunjel
- 100 ml ulei
- 5 bucati mici de carnat afumat sau 4 bucati mari
Mod de preparare:
Pui cartofii la fiert în coajă. Pui şi ouăle la fiert. Când sunt gata, le laşi să se răcească, apoi le tai rondele. Tai cârnatul feliuţe subţiri şi le căleşti puţin în ulei încins. După ce s-au fiert cartofii, îi cureţi şi îi tai felii. Ungi o tavă cu ulei şi aranjezi un rând de cartofi, peste ei pui un rând de felii de cârnat, apoi un rând de ouă.
Intre ele, torni puţin sos de roşii şi condimentezi cu sare şi piper. Procedezi aşa până la terminarea cartofilor. Ultimul rând trebuie să fie de cartofi, iar peste aceştia pui sos de roşii, smântână şi pătrunjel tocat. Dai tava la cuptor pana se rumenesc putin cartofii.
Servesti cu sos de rosii si smantana deasupra.
Cartofi cu oua si carnat, la cuptor
Pofta buna!