Busuiocul: parfum proaspăt

Printeaza

Busuiocul: parfum proaspăt. Din bucătăria gurmandului nu ar trebui să lipsească un ghiveci cu busuioc. Ast­fel, va avea mereu la dispoziţie frunze proaspete, gata să-i umple de aromă cele mai diverse preparate. Frunzele proaspete de busu­ioc nu se pun însă la fiert cu mâncarea, deoarece aroma are mult de suferit. Ele se adaugă numai după ce mâncarea este gata şi este luată de pe plită.

Există peste 60 de soiuri de busuioc: busuiocul-lămâie, busuiocul thailandez, care dă aromă specific asiatică preparatelor în stil thai, busuiocul cu aromă de piper verde „Green Pepper”, care se serveşte cu brânză de vaci şi în supe, dar şi nobilul busuioc „Dark Opal”, care se serveşte în ceaiul verde.

Pasta aromată numită pesto este tipică bucătăriei italiene. Pesto este originar din Genova şi este cel mai bun prieten al pastelor şi fripturilor

Pesto: Se spală şi se şterg 2 legături de busuioc. Se rad 100 g parmezan şi se curăţă 2 căţei de usturoi. Se aşază toate în mixer, adăugând 100 g sâmburi de pin, sare şi piper; se mixează turnând în fir subţire 100 ml ulei de măsline până ce ia naştere o pastă omogenă.

Pasta se aşază în borcane, se acoperă cu o peliculă de ulei de măsline şi se poate păstra astfel la frigider cca 14 zile.

 

Retete cu busuioc:

Cosulete de rosii cu busuioc si parmezan

Cosulete de rosii cu busuioc si parmezan

Cosulete de rosii cu busuioc si parmezan din: rosii, ulei de masline, ceapa, usturoi, ciuperci, busuioc, cimbru sau tarhon, parmezan, costita, paine, sare, piper. Ingrediente:  4 roşii potrivite 1/2 cană cu ulei de măsline 1/2 cană cu ceapă tăiată mărunt linguriţe cu usturoi tăiat mărunt 1/2 cană cu ciuperci mărunţite 3 linguriţe cu busuioc, cimbru […]

 

Stir-fry cu fructe de mare

Creveti in sos dulce-picant cu busuioc

Creveti in sos dulce-picant cu busuioc din: creveti, ceapa, usturoi, rosii, frunze de bususioc, vin, otet, zahar, sare, piper, ulei de masline. Ingrediente: 200 g creveţi 1 ceapă albă 2 căţei de usturoi 4-5 roşii lunguieţe frunze de busuioc 50 ml vin alb 1 linguriţă oţet balsamic 1 plic zahăr brun peperoncino sare piper ulei […]

 

Sos_de_rosii_cu_busuioc_07

Reteta zilei: Sos de rosii cu busuioc

Sos de rosii cu busuioc din: rosii, usturoi, ulei de masline, fulgi de ardei, busuioc, sare, piper, paste. Ingrediente Sos de rosii cu busuioc:  2 cutii roșii 5 catei de usturoi 3 linguri ulei de măsline 1/8 lingurita fulgi de ardei roșu 5-6 frunze de busuioc 1/2 linguriță sare piper, dupa gust paste fierte, pentru […]

Sos_pesto_cu_busuioc_si_usturoi_03

Reteta zilei: Sos pesto cu busuioc si usturoi

Sos pesto cu busuioc si usturoi din: busuioc, usturoi, nuci, ulei de masline, sare, piper, parmezan. Ingrediente:  2 cani busuioc proaspăt 2 catei de usturoi tocat 1/4 cană de nuci tocate 1/2 cană ulei de măsline 1/4 lingurita de sare 1/4 lingurita piper negru 1/4 cana parmezan Mod de preparare: Adaugati busuiocul si usturoiul intr-un […]

Ton_cu_fasole_verde_ansoa_si_busuioc

Ton cu fasole verde, ansoa si busuioc

Ton cu fasole verde, ansoa si busuioc din: chives tocate, busuioc, mentă, lamaie, ulei de măsline extravirgin, muştar Dijon, capere, anşoa (afumate sau neafumate), fileuri de ton, pătrunjel, fulgi de migdale. Ingrediente: 3 linguri de chives tocate 12 frunze de busuioc 2 linguri de mentă tocată, plus câteva frunze mici, pentru servit coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie mică 2 linguri […]

Creveti mari cu cimbru, busuioc si usturoi

Creveti mari cu cimbru, busuioc si usturoi

Creveti mari cu cimbru, busuioc si usturoi din: cartofi, sare, usturoi, lapte, supa de legume, cimbru, creveti, piper, ulei de masline, rosii, busuioc, vin, supa de carne. Ingrediente: 12 cartofi noi mici sare 12 căţei de usturoi 1/4 pahar de lapte 1/4 pahar de supă de legume 5 fire cimbru 20 creveţi mari decorticaţi piper […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.