Budinca vieneza cu morcovi si ceapa verde

Printeaza

Budinca vieneza cu morcovi si ceapa verde din: cartofi, ceapa verde, morcovi, iaurt, smantana, oua, piper, nucsoara, chimen, unt, praz, cascaval ras.

Ingrediente:Budinca vieneza cu morcovi si ceapa verde

  • 1 kg cartofi
  • 1 legătură de ceapa verde
  • 2-3 morcovi mici
  • 100 g iaurt
  • 400 g smantana
  • 2 gălbenuşuri
  • sare
  • piper macinat
  • 1 praf de nucşoara
  • un varf de cutit de chimen pisat
  • 2 linguri de unt
  • 1 fir de praz
  • 100 g caşcaval ras

Mod de preparare:

Se curata cartofii de coaja si se taie felii subtiri. Se procedeaza la fel si cu ceapa verde.Se curata morcovii si se dau pe razatoarea mare.

Se amesteca iaurtul cu smantana si galbenusurile de ou, frecandu-se bine.Se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara si chimen, se adauga prazul curatat si taiat ineluse foarte subtiri.

Se unge o forma rezistenta la foc si se baga in ea mai intai cartofii si ceapa verde, apoi se toarna sosul de oua cu praz.

Se presara cu cascaval si se da la cuptor 40 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.