Budinca de ciocolata

Printeaza

O reteta de budinca de ciocolata din: praf de cacao, faina de grau, frisca, zahar, lapte, pesmete, unt, oua, coniac, migdale si bicarbonat de sodiu.

Ingrediente:Budinca de ciocolata

  • 3 linguri praf de cacao
  • 60 g faina de grau
  • 2 linguri frisca
  • 60 g zahar
  • un pahar lapte
  • 125 g pesmete
  • 50 g unt
  • 2 oua
  • o lingura coniac
  • 2 linguri migdale rase
  • 1/2 de lingurita bicarbonat de sodiu

 

Mod de preparare:

Cacao se amesteca cu pesmetul, se toarna laptele, se amestea si se lasa 10 minute. Se freaca untul cu zaharul, pana se obtine o masa omogena alba; amestecand in continuare, se pune galbenusurile, faina, bicarbonatul de sodiu, apoi amestecul din pesmet, migdalele si coniacul.

Se bat albusurile cu zaharul, pana la spuma s se adauga in aluat. Compozitia pregatita se pune in forma pentru budinca si se fierbe o ora in aburi.

Budinca se serveste calda, ornata cu frisca.

Budinca de ciocolata

Budinca de ciocolata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.