Bors de urzici

Bors de urzici din: urzici, ceapa verde, usturoi verde, morcov, telina, leustean, ulei, orez, bors, smantana si sare.

Ingrediente:Bors_de_urzici

  • 500 g urzici
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 morcov
  • 1/2 telina
  • 1 legatura leustean
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri orez
  • 500 ml bors
  • 100 ml smantana
  • sare

 

Mod de preparare:

Spălaţi urzicile bine, în mai multe ape şi opăriţi-le. Tăiaţi-le apoi mărunt şi puneţi-le la fiert în 1 l apă sărată. Adăugaţi orezul, ales şi spălat, morcovul, ţelina şi leuşteanul curăţate şi tăiate mărunt. Când acestea s-au înmuiat, adăugaţi ceapa şi usturoiul curăţate şi tăiate cât mai mărunt şi mai fierbeti supa 10 minute.

Fierbeţi separat borşul şi apoi adăugaţi-l strecurat în in oala. Potriviti de sare si adaugati smantana la servire.

Bors de urzici

Bors_de_urzici

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • bors de urzici

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

One Response to Bors de urzici

  1. Alexandra Constantin
    20 January 2014 at 01:14

    Unul din cele mai bune borsuri :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Contact