Biban-de-mare la aburi cu orez, în stil thailandez

Printeaza

O reteta de biban de mare la aburi cu orez, in stil thailandez din: coriandru, ghimbir, usturoi, ardei iute, ulei de susan, sos de soia, zeama si coaja de lamaie verde, lapte de cocos, orez basmati, fileuri de biban de mare, fasole verde, ceapa verde si lamaie verde.

Este o mâncare teribil de apetisantă, uşoară şi parfumată. Peştele la aburi cu orez este o combinaţie excelentă, mai ales dacă adăugaţi şi mirodenii thailandeze. Mancarea e uşor de preparat şi va produce o surpriză plăcută când o serviţi la masă în tavă.

Ingrediente:Biban-de-mare la aburi cu orez, în stil thailandez

  • 2 legaturi mari de coriandru proaspat
  • 2 bucati de ghimbir proaspat, de marimea unui deget, curatate de coaja
  • 3 catei de usturoi curatati
  • 2 ardei iuti rosii proaspeti, taiati in doua si curatati de seminte
  • 2 linguri de ulei de susan
  • 6 linguri de sos de soia
  • zeama si coaja rasa de la 2 lamai verzi
  • o conserva de 400 ml lapte de cocos
  • 400 g orez basmati
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • 4 fileuri de biban de mare a cate 70 g, curatate de oase si cu pielea crestata
  • o mana de fasole verde
  • o legatura de ceapa verde, curatate de frunzele exteriaore si taiata felii subtiri
  • 1-2 ardei iuti rosii proaspeti, curatati de seminte si taiati felii subtiri
  • o lamaie verde, taiata in sferturi

 

Mod de preparare:

Incingeţi cuptorul la 200°C (treapta 6). într-un robot de bucătărie, amestecaţi tulpinile de coriandru, jumătate din frunzele de coriandru, ghimbirul, usturoiul, jumătăţile de ardei iute, uleiul de susan, sosul de soia, zeama şi coaja de lămâie verde şi laptele de nucă de cocos. Veţi obţine o pastă delicioasă şi aromată, în stil thailandez.

Fierbeţi orezul în apă clocotită şi sărată, lăsându-l puţin mai tare decât ar trebui, apoi scurgeţi-l într-o strecurătoare şi puneţi-l într-o tavă pentru cuptor cu pereţi înalţi. Turnaţi deasupra pasta thailandeză şi amestecaţi bine, apoi întindeţi în strat uniform.

Aşezaţi deasupra fileurile de peşte, presăraţi fasolea, acoperiţi etanş cu folie de aluminiu şi coaceţi în cuptorul încins timp de 15 minute. Scoateţi folia, presăraţi ceapa verde, feliile de ardei iute şi restul frunzelor de coriandru. Repartizaţi mâncarea în farfurii şi decoraţi cu câte o felie de lămâie verde.

Biban-de-mare la aburi cu orez, în stil thailandez

Biban-de-mare la aburi cu orez, în stil thailandez

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.