Beignete Cardinal

Printeaza

Beignete Cardinal din: peste, smantana, cartofi, unt, oua, ciuperci, sare, piper, nucsoara, faina, oua, pesmet, ulei si patrunjel verde.

Ingrediente:

  • 600 g peste – morun, cod, calcan, salau, merluciu
  • 100 ml smantana
  • 150 g cartofi
  • 20 g unt
  • 2 oua
  • 1 ciuperci
  • sare
  • piper alb
  • nucsoara

pentru prajit:

  • 3 linguri faina
  • 2 oua
  • 4 linguri pesmet
  • ulei
  • 1 legatura patrunjel verde

 

Mod de preparare:

Filetaţi peştele, eliminaţi toate oasele şi fierbeţi carnea în apă cu sare şi piper. Treceţi carnea printr-o sită, pentru a eli­mina orice oscior rămas. Separat, fierbeţi cartofii curăţaţi şi faceţi din ei un piure cât mai fin, adăugând untul, smântână şi un praf de nucşoară.
Când piureul este gata, adăugaţi în el ciuperca tocată foarte mărunt, carnea de peşte, gălbe­nuşurile, albuşurile bătute spumă, sare şi piper, dacă mai este nevoie. Amestecaţi prin răsturnare ingredientele. Faceţi din compoziţia obţinută nişte gogoşele pe care treceţi-le apoi prin făină, ou bătut şi pesmet şi prăjiţi-le în ulei, pe toate părţile.
Beignetele Cardinal se servesc de obicei pe un strat de pătrunjel verde prăjit, cu un sos de roşii alături, în sosieră. Beignetele Cardinal se pot gratina înainte de servire, presărate cu pesmet mult şi unt, într-o tavă unsă cu unt.

Beignete Cardinal

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.