Beignete Cardinal
PrinteazaBeignete Cardinal din: peste, smantana, cartofi, unt, oua, ciuperci, sare, piper, nucsoara, faina, oua, pesmet, ulei si patrunjel verde.
- 600 g peste – morun, cod, calcan, salau, merluciu
- 100 ml smantana
- 150 g cartofi
- 20 g unt
- 2 oua
- 1 ciuperci
- sare
- piper alb
- nucsoara
pentru prajit:
- 3 linguri faina
- 2 oua
- 4 linguri pesmet
- ulei
- 1 legatura patrunjel verde
Mod de preparare:
Filetaţi peştele, eliminaţi toate oasele şi fierbeţi carnea în apă cu sare şi piper. Treceţi carnea printr-o sită, pentru a elimina orice oscior rămas. Separat, fierbeţi cartofii curăţaţi şi faceţi din ei un piure cât mai fin, adăugând untul, smântână şi un praf de nucşoară.
Când piureul este gata, adăugaţi în el ciuperca tocată foarte mărunt, carnea de peşte, gălbenuşurile, albuşurile bătute spumă, sare şi piper, dacă mai este nevoie. Amestecaţi prin răsturnare ingredientele. Faceţi din compoziţia obţinută nişte gogoşele pe care treceţi-le apoi prin făină, ou bătut şi pesmet şi prăjiţi-le în ulei, pe toate părţile.
Beignetele Cardinal se servesc de obicei pe un strat de pătrunjel verde prăjit, cu un sos de roşii alături, în sosieră. Beignetele Cardinal se pot gratina înainte de servire, presărate cu pesmet mult şi unt, într-o tavă unsă cu unt.
Beignete Cardinal
Pofta buna!