Arpagic cu miel

Printeaza

O reteta delicioasa de arpagic cu miel din: pulpa de miel, lamaie, rosii, boia dulce, tarhon, busuioc, usturoi si ulei de masline.

Ingrediente:Arpagic cu miel

  • 1 pulpă de miel
  • 1 lamaie
  • 200 g arpagic
  • 1 cutie cu roşii decojite
  • 1 linguriţă cu boia dulce
  • câteva frunze de tarhon, busuioc
  • 4 căţei de usturoi
  • ulei de măsline

 

 

Mod de preparare:

Spală pulpa de miel, freac-o bine cu lămâie şi presară puţină boia dulce.

Separat, amestecă bine frunzele de tarhon şi busuioc tocate mărunt cu usturoiul zdrobit, sare, piper şi aproximativ 6 linguri cu ulei de măsline.

Aşază pulpa într-o tavă şi stropeşte-o cu amestecul de condimente.

Lasă la cuptor până devine fragedă carnea. Din când în când, stropeşte-o cu sosul format în tavă.

Spre final, adaugă arpagicul curăţat şi roşii zdrobite.

Presară apoi verdeaţa şi serveşte cu garnitură de orez sau cuşcuş.

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Imi place carnea de miel sau de oaie. Ar trebui sa mancam mai des.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.