Ardei umpluti (varianta)

Printeaza

Ardei umpluti 

Ingrediente:Ardei umpluti

  • 12 ardei graşi mijlocii
  • 750 g carne macră
  • 1 felie de pâine
  • 1 ceapă
  • 3 linguri orez
  • 1 linguriţă mărar tocat
  •   sare
  •   2 linguri untură
  • 1 lingură bulion
  • 1 linguriţă făină
  • 2 linguri smântână
  • 1 ceaşcă apă

 

 

Mod de preparare:

Se dă carnea şi o felie de pîine muiată şi stoarsă bine prin maşina de tocat. Când carnea este slabă, se adaugă şi o lingură de jumări rămase de la topitul unturii.

Separat se prăjesc în puţină untură ceapa tăiată mărunt şi orezul ales şi spălat. Se sting cu puţină apă şi se amestecă cu carnea.

Se aleg ardei graşi. Se taie un capac în jurul codiţei, se curăţă de seminţe. Dacă ardeii sunt iuţi, se opăresc în apă clocotită, în care se ţin cinci minute. Se scurg bine şi se umplu cu tocătură.

Înainte de a fi aşezaţi cu sos în cratiţă, după ce se umplu, ardeii trebuie prăjiţi într-o tigaie cu puţină untură. Se aşază în cratiţă şi se toamă deasupra un sos făcut din făină, bulion de roşii şi apă.

Se acoperă şi se pun să fiarbă înăbuşit la cuptor. Înainte de a servi, se pun două, trei linguri de smântână sau se serveşte smântâna separat în sosieră.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O sa-mi notez reteta asta pentru mama. Ea vroia sa incerce o reteta noua de ardei umpluti.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.