Aperitiv cu legume si verdeata

Printeaza

Aperitiv cu legume si verdeata din: ardei grasi, vanata, usturoi, foi de gelatina, sare, piper, supa de legume, patrunjel, ulei.

Ingrediente:Aperitiv cu legume si verdeata

  • 5 ardei grasi mari de diferite culori
  • 1 vânătă
  • 3 cătei usturoi
  • 3 foi gelatină
  • sare
  • piper
  • 500 ml supă de legume
  • 1 legătură pătrunjel
  • ulei

 

 

Mod de preparare:

Speli legumele şi coci ardeii întregi. Pui foile de gelatină în puţină apă rece.

Tai vânăta pe lung, în felii foarte subţiri. Presari sare şi piper pe deasupra fiecărei felii.

Incingi ulei intr-o tigaie şi prăjeşti fiecare felie de vânătă pe ambele părţi.

Pui ardeii copţi cu tot cu coajă şi presăraţi cu sare într-o pungă închisă şi îi laşi până se mai răcesc.

Apoi îi cureţi de coajă, seminţe şi cotoare şi îi tai în bucăţi mari.

Pui gelatina într-un vas cu supa de legume şi laşi pe foc câteva minate.

Amesteci ardeii tăiaţi, îi laşi într-un vas cu un amestec de usturoi pisat şi pătrunjel tocat peste care torni supa de legume cu gelatina (mai păstrezi doar un polonic din cantitate) şi o dai deoparte 15-20 de minute.

Torni supa păstrată intr-o formă de chec în care ai întins folie alimentară. Aşezi felii de vinete pe toată suprafaţa vasului.

Aşezi ardeii în vas şi acoperi cu vinete. Laşi la frigider până se incheagă bine.

Dacă vrei să obţii un preparat uşor, tai vinetele, le dai cu sare, le tii cel puţin o oră ca să se ducă amăreala din ele, le speli, le ştergi bine şi le frigi pe grătarul incins.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.