Antricoate sucevene
PrinteazaAntricoate sucevene din: antricoate de vita, sare, piper, ceapa, boia, rosii, zahar, costita, bureti, cartofi, oua, faina, unt, vin.
- 1,5 kg antricoate de vacă
- sare
- piper
- 2 cepe
- 1 linguriţă de boia
- 200 g de roşii
- puţin zahăr
- 100 g costiţă
- 400 g bureţi
- 300 g cartofi
- 2 ouă
- 1 lingură făina
- 120g unt
- 1/2 pahar cu vin
Mod de preparare:
Frigeţi antricoatele în tigaie şi aşezaţi-le pe un platou.
Pregătiţi un sos astfel: tocaţi mărunt costiţa, apoi sotaţi-o în unt, împreună cu ceapa tocată mărunt, boiaua şi roşiile tăiate în cuburi mici.
Adăugaţi sare, vinul şi lăsaţi vasul să fiarbă pe foc domol 15 minute.
Garnisiţi friptura cu găluşte de cartofi şi cu bureţii sotaţi ţn unt. Este un preparat deosebit de fin şi gustos.
Pofta buna!