Alge marine cu sos de portocale si susan
PrinteazaAlge marine cu sos de portocale si susan din: varza, morcovi, ceapa, ridichi
- un sfert de ceaşcă de wakafne (alge)
- o jumătate de ceaşcă de lăptucă de mare
- trei ceşti de nap
- o jumătate de linguriţă de sare
- un sfert de ceaşcă de suc de portocale
- sase linguri de seminţe de susan (adiţional, pentru ornat)
- o lingură de alge, praf
Mod de preparare:
Puneţi wakamele şi lăptucile de mare la înmuiat în apă, pentru treizeci de minute. Clătiţi şi aruncaţi apa.
Inlăturaţi cozile de la napi. Faceţi sul frunzele şi tocaţi-le mărunt.
Presăraţi sare peste napi şi frecaţi pentru a crea un efect de ofilire.
Puneţi sucul de portocale, seminţele de susan şi praful de alge într-un mixer şi amestecaţi-le până se omogenizează.
Amestecaţi napii, celelalte ingrediente şi sosul într-o salatieră mare, până se acoperă bine.
Deasupra, presăraţi o linguriţă de seminţe de susan.
Pofta buna!