Alge marine cu sos de portocale si susan

Printeaza

Alge marine cu sos de portocale si susan din: varza, morcovi, ceapa, ridichi

Ingrediente:Alge marine cu sos de portocale si susan

 

  • un sfert de ceaşcă de wakafne (alge)
  • o jumătate de ceaşcă de lăptucă de mare
  • trei ceşti de nap
  • o jumătate de linguriţă de sare
  • un sfert de ceaşcă de suc de portocale
  • sase linguri de seminţe de susan (adiţional, pentru ornat)
  • o lingură de alge, praf

 

Mod de preparare:

Puneţi wakamele şi lăptucile de mare la înmuiat în apă, pentru treizeci de minute. Clătiţi şi aruncaţi apa.

Inlăturaţi cozile de la napi. Faceţi sul frunzele şi tocaţi-le mărunt.

Presăraţi sare peste napi şi frecaţi pentru a crea un efect de ofilire.

Puneţi sucul de portocale, seminţele de susan şi praful de alge într-un mixer şi amestecaţi-le până se omogenizează.

Amestecaţi napii, celelalte ingrediente şi sosul într-o salatieră mare, până se acoperă bine.

Deasupra, presăraţi o linguriţă de seminţe de susan.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.