10 Retete culinare gustoase

Printeaza

Retetele reprezintă ghiduri culinare care descriu pas cu pas modul de preparare a diferitelor mâncăruri sau băuturi. Ele pot fi simple sau complexe, în funcție de ingredientele și tehniciile culinare implicate. Retetele pot fi transmise din generație în generație, aducând în bucătărie tradiția și cultura unui anumit loc sau grup de oameni.

O retetă bine scrisă ar trebui să includă o listă detaliată de ingrediente necesare, precum și cantitățile exacte. De asemenea, reteta ar trebui să ofere instrucțiuni clare și concise cu privire la procesul de preparare, inclusiv etapele de pregătire, timpul și temperatura de gătire, precum și orice alte sfaturi sau trucuri relevante.

Retetele pot varia foarte mult, acoperind diverse categorii culinare, cum ar fi aperitive, supe și ciorbe, feluri principale, deserturi sau băuturi. Ele pot fi adaptate și personalizate în funcție de preferințele individuale, adăugând sau eliminând anumite ingrediente sau ajustând cantitățile.

 

Retete culinare gustoase:

 

Reteta zilei: Pulpa de curcan in sos de vin

Pulpa_de_curcan_in_sos_de_vin_13Pulpa de curcan in sos de vin din: pulpa superioara de curcan, usturoi, sare, piper, vin roze, bulion si muraturi. Ingrediente: 1 pulpa superioara de curcan 5 catei usturoi Sare…

Read more »

Reteta zilei: Biscuiti de casa

Biscuiti_de_casa_13Biscuiti de casa din: amidon, faina, zahar, ou, unt, lapte, bicarbonat, esenta de vanilie si sare. 100g amidon 350g faina 200g zahar 1 ou 100g unt 120ml lapte 6g bicarbonat…

Read more »

Reteta zilei: Cartofi wedges

Cartofi wedges din: cartofi, ulei de masline extravirgin, sare de mare, praf de usturoi, boia de ardei, piper negru, patrunjel si parmezan. 4 cartofi ¼ ceasca de ulei de masline…

Read more »

Reteta zilei: Noodles cu legume si lapte de cocos

Noodles_cu_legume_si_lapte_de_cocos_9Noodles cu legume si lapte de cocos din: usturoi, ghimbir, lemongrass, ardei iute, frunze de coriandru, suc de lamaie, sare grunjoasa, ulei de cocos, lapte de cocos, taitei nodles, ardei…

Read more »

Reteta zilei: Tarta cu fructe uscate

Tarta_cu_fruste_uscate_15Tarta cu fruste uscate din: galbenus de ou, unt, faina, sare, apa, branza, migdale, zahar pudra, coaja de lamaie, lichior, nuci, alune, migdale, miere si gelatina. Ingrediente: pentru aluat: 1…

Read more »

Reteta zilei: Cotlete de porc cu sos picant de rosii

Cotlete_de_porc_cu_sos_picant_de_rosii_5Cotlete de porc cu sos picant de rosii din: cotlete de porc, chimen, usturoi, sare, piper, ulei de masline, sos picant de rosii si suc de lamaie. 4 cotlete de…

Read more »

Reteta zilei: Friptura de vita cu ceapa si sos de rosii

Friptura_de_vita_cu_ceapa_si_sos_de_rosii_6Friptura de vita cu ceapa si sos de rosii din: friptura de vita, condimente, piper negru, ulei de masline, ceapa, supa de vita, otet balsamic si sos de rosii. Ingrediente:…

Read more »

Reteta zilei: Tort Foret Noire sau Padurea Neagra

Tort_Foret_Noire_32Tortul Foret Noire sau Padurea Neagra este un tort delicios facut din ciocolata si visine care isi are originea in Germania. Unul din ingredientele principale sunt visinele. Daca va ganditi…

Read more »

Reteta zilei: Piept de curcan cu legume

Piept_de_curcan_cu_legume_5Piept de curcan cu legume din: piept de curcan, ulei de masline, cimbru, salvie, morcov, telina, ceapa, supa de pui si amidon. Ingrediente: 1 piept de curcan 1 lingura ulei…

Read more »

Reteta zilei: Mancare de fasole uscata cu carnati si legume

Mancare_de_fasole_uscata_cu_carnati_si_legume_5Mancare de fasole uscata cu carnati si legume din: ceapa, ardei gras, ulei de masline, carnati, fasole, rosii, busuioc, oregano, fenicul, piper, frunze de dafin, supa de spui si parmezan.…

Read more »

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.