Reteta zilei: Piept de curcan cu legume

Printeaza

Piept de curcan cu legume din: piept de curcan, ulei de masline, cimbru, salvie, morcov, telina, ceapa, supa de pui si amidon.

Ingrediente:

Piept de curcan cu legume

Piept de curcan cu legume

  • 1 piept de curcan
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurița cimbru uscat
  • 1/2 lingurita salvie
  • 1 morcov mare, taiat bucați
  • 2 bucati telina, taiata bucați
  • 1 ceapa, curatata si taiata bucati
  • 2 cani supa de pui
  • 4 lingurite amidon

 

Mod de preparare:

Dati pieptul de curcan cu cimbru si salvie. Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie si prajiti cate 5 minute pe fiecare parte.

Puneti pieptul de curcan rumenit intr-o cratita potrivita, apoi se adauga morcovul, ceapa, telina si se toarna supa de pui. Gatiti la foc potrivit aproximativ 3 ore.

Piept de curcan cu legume

Scoateți pieptul de curcan și lasati sa se odihneasca, iar intre timp preparati sosul. Scurgeti grasimea din cratita in care a fiert pieptul de curcan, de asemenea si legumele.

Lasati legumele pe o farfurie. Se lasa la fiert la foc mic pana scade 1/4 din cantitate.

Piept de curcan cu legume

Se adauga amidonul amestecat cu 2 linguri de apa rece. Amestecati si mai fierbeti pana se ingroasa. Feliati pieptul de curcan si serviti fie cu sos simplu, fie cu sos si legume.

Piept de curcan cu legume

Piept de curcan cu legume

Piept de curcan cu legume

Pofta buna!

3 comentarii

  1. Mi-ai facut pofta cu reteta asta 🙂

  2. Nu e cine stie ce reteta asta

  3. Foarte bun pieptul de curcan cu legume

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.