Vită în sos de vin cu cardamom

Printeaza

Vită în sos de vin cu cardamom din: pulpa de vita, coniac, vin rosu, boia dulce, cardamom, coriandru, usturoi, piper, cimbru, ulei si sare.

Ingrediente:Vita_în_sos_de_vin_cu_cardamom

  • 1 kg pulpa de vita
  • 10 ml coniac
  • 200 ml vin rosu
  • 1 lingurita cu boia dulce
  • 1 varf de cutit de cardamom
  • 1/2 lingurita de coriandru
  • 2 catei de usturoi
  • piper negru boabe
  • cimbru
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Crestează pulpa de vită ca şi cum ai tăia-o în felii şi perpeleşte-o bine. Adaugă coniacul, flambează, stinge cu vinul, presară sare, cardamomul şi câteva boabe de piper şi dă totul în 2-3 clocote.

Pune carnea într-o tavă, toarnă deasupra sosul şi presară boia, boabe de coriandru zdrobite, cimbru şi felii de usturoi.

Dă tava la cuptor acoperită cu hârtie pergament, iar la fiecare sfert de oră, adaugă puţină apă. Lasă friptura o oră şi jumătate.

Când furculiţa intră uşor în ea, friptura e gata. Indepărtează hârtia şi lasă carnea să prindă crustă.

Vită în sos de vin cu cardamom

Vita_în_sos_de_vin_cu_cardamom

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Vita in sos de vin, imi place

  2. Ce bine arata vita

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.