Vinete cu parmezan la cuptor

Printeaza

Vinete cu parmezan la cuptor din: vinete, ulei de masline, sare, usturoi, rosii, frunze de busuioc, piper, parmezan.

 

Ingrediente:Vinete_cu_parmezan_la_cuptor

  • 1,3 kg de vinete (2-3 bucăţi), tăiate în rondele de 1 cm grosime
  • 1/4 cană + 1 1/2 linguriţă de ulei de măsline
  • 1 linguriţă de sare
  • 1 căţel de usturoi, tăiat mărunt
  • 1 kg de roşii prunişoare ori
  • 1 cană de roşii (circa 800 g), mărunţite
  • 20 frunze proaspete de busuioc
  • 1/2 linguriţă de piper negru
  • 3/4 cană de parmezan proaspăt ras

 

Mod de preparare:

Seteaza cuptorul la 200°C. Unge două hârtii de copt cu o cantitate mai mare de ulei.

Pune vinetele într-o tavă şi unge-le cu 1/4 cană de ulei. Presară 1/4 linguriţă de sare.

Coace timp de 30 de minute ori până când legumele se înmoaie.

Incalzeste restul de 1/2 linguriţă de ulei într-o tigaie potrivită, la foc mediu spre ridicat.

Adaugă usturoiul şi prăjeşte, amestecând frecvent, aproximativ 1 minut.

Completeaza cu roşiile, busuiocul, piperul şi restul de 3/4 linguriţă de sare.

Ţine pe foc până sosul se îngroaşă şi scade (să rămână cât să umple două căni), timp de 15 minute. Asezonează cu sare şi piper.

Muta mixtura de tomate în blender şi amestecă până devine un piure cremos.

Captuseste tava cu 1/2 cană de sos. Apoi pune o treime din vinete şi toarnă peste ele încă 1/2 cană de sos şi 3 linguri de brânză.

Repetă procedura cu restul de rondele, sos şi branza.

Pentru ultimul strat trebuie să îţi rămână 6 linguri de parmezan pe care să le presari.

Coace până se rumenesc vinetele, circa 30 de minute. Lasă la răcit 10 minute înainte de servire.

Taie vinetele, fara sa le cureti, in rondele de 1 cm grosime. Metoda noastră de gătit va înmuia coaja.

Pune într-o tavă în care ai adăugat deja ulei, apoi, cu ajutorul unei pensule, unge-le cu ulei de măsline ca să nu absoarbă prea mult.

Rade parmezanul – alege unul proaspăt deoarece este mai aromat decât varianta ambalată în folie.

Varsa sosul light de roşii peste rondelele de vinete şi presară parmezanul.

Vinete cu parmezan la cuptor

Vinete_cu_parmezan_la_cuptor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.