Tort aperitiv cu somon
PrinteazaTort aperitiv cu somon din: paine toast, somon, crema de branza, maioneza, oua, castravete, ardei, salata, seminte de dovleac, ulei, unt si sare.
- 1 paine toast
- 100 g somon proaspat
- 300 g crema de branza
- 1 ceasca de maioneza
- 2 oua fierte
- 1 castravete
- 1 ardei rosu
- 1 salata
- seminte de dovleac
- ulei
- unt
- sare
Mod de preparare:
Iei somonul (curăţat de solzi şi de oase) şi-l pui la prăjit în puţin ulei amestecat cu unt, cu pielea în jos, la temperatura medie. Presari fin puţină sare. într-un vas, amesteci maioneza cu ouăle tăiate cubuleţe.
Castravetele, curăţat de coajă, îl tai felii subţiri. La fel tai şi roşia, în felii cât mai subţiri. Tai salata fideluţă.
Pâinea toast o cureţi de coajă. Pe un platou lunguieţ (preparatul va arăta mult mai bine), aşezi primele felii de pâine toast unse cu prima compoziţie de maioneză şi ou. Urmează un strat de salată, aşezat cu grijă.
Când e gata, iei somonul, îl cureţi de pieliţă şi îl fărâmiţezi. Ungi alte felii cu brânză şi, cu atenţie, aşezi somonul fărâmiţat. Deasupra aşezi felii de castravete.
Urmează feliile de pâine, unse cu brânză şi ornate cu felii de roşii. închei tot cu felii de pâine, retuşezi şi îmbraci tortul în crema de brânză. Lipeşti peste tot seminţe de dovleac şi decorezi cât mai frumos cu felii subţiri de ardei roşu. Laşi tortul la rece înainte de servire.
Tai tortul cu un cuţit ascuţit, trecut prin apă la fiecare tăiere.
Tort aperitiv cu somon
Pofta buna!