Terină cu sos de muştar

Printeaza

O reteta delicioasa de terina cu sos de mustar din: carne de porc, carne de vita, ficat de pui, oua, ceapa, usturoi, mustar, vin alb sec, smantana, mustar cu boabe, ananas, alune, sare, piper si cimbru.

Ingrediente:Terină cu sos de muştar

  • 250 g carne de porc
  • 250 g carne de vită
  • 250 g ficat de pui
  • 3 ouă
  • o ceapă
  • doi căţei de usturoi
  • 200 g muştar
  • 200 ml vin alb sec
  • 200 ml smântână
  • muştar cu boabe
  • 4 felii de ananas din conservă
  • 50 g alune
  • sare
  • piper
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Carnea de porc şi carnea de vită se fierb în apă cu sare şi piper, se scot într-o strecurătoare şi, după ce s-au răcit, se trec prin maşina de tocat carne. Ficatul de pui se spală, se fierbe în apă cu sare, se lasă să se răcească, apoi se toacă la maşina de carne.

Se pun într-un bol mai mare, împreună cu ceapa şi usturoiul curăţate de foi şi tocate mărunt, o lingură de muştar, cu ouăle şi cu ananasul tocat mărunt. Se presară sare şi piper după gust, cu o lin¬gură de cimbru şi se amestecă.

Se adaugă vinul treptat, amestecând bine, ca să se omogenizeze ingredientele şi să nu fie pasta prea moale. Se toarnă compoziţia obţinută într-o tavă pentru plăcintă unsă cu ulei, se nivelează şi se introduce în cuptorul încins.

Se coace la foc potrivit 60-75 de minute, se lasă să se răcească în tavă, apoi se taie bucăţi. Se serveste cu un sos din smantana, mustar cu boabe, alune tocate si cimbru.

Terină cu sos de muştar

Terină cu sos de muştar

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.