Supă tradiţională de pui cu tăiţei

Printeaza

O reteta de supa traditionala de pui cu taitei din: pui, ceapa, morcovi, telina, bouquet garni, boabe de piper, paste, linguine, broccoli, boabe de porumb, patrunjel si cimbru verde.

Ingrediente:Supă tradiţională de pui cu tăiţei

pentru bulionul de carne:

  • 1 pui cam de 1,35 kg curatat de piele si transat sau 4 bucati de carne de pui fara piele
  • 2 cepe taiate in doua, curatate pana la stratul de coaja interior
  • 3 morcovi tocati
  • 3 cozi de telina tocate
  • 1 bouquet garni (legatura de diferite verdeturi proaspete)
  • 4 boabe de piper

pentru supa:

  • 115 g spaghete sau paste
  • linguine rupte in bucati de 5 cm lungime
  • 1 morcov taiat in doua pe lungime si apoi in felii subtiri
  • 1 coada de telina tocata fin
  • 55 g buchetele mici de broccoli
  • 200 g boabe de porumb congelate si dezghetate in prealabil
  • piper dupa gust
  • 2 linguri patrunjel verde tocat
  • 2 linguri frunzulite de cimbru verde

 

Mod de preparare:

Intâi se prepară bulionul. Se pun bucăţile de pui într-o oală sau cratiţă mare. Se adaugă ceapa, morcovii şi ţelina, apoi se toarnă aproximativ 2 litri de apă rece, cât să acopere ingredientele. Se pune la fiert şi se spumează până când zeama rămâne limpede.

Se micşorează flacăra la minimum imediat ce lichidul începe să clocotească. Se adaugă legătura de verdeţuri şi boabele de piper. Se acoperă parţial oala şi se fierbe la foc mic 1 oră, luând spuma din nou dacă este nevoie. Se încearcă bucăţile de carne după 35-40 de minute; se scot din zeamă imediat după ce s-au fiert (dacă se înţeapă cu o furculiţă lichidul care iese trebuie să fie limpede). Se lasă deoparte.

Se tapetează o strecurătoare mare cu o bucată de tifon umedă şi se pune deasupra unui castron termorezistent. Se strecoară zeama. Se aruncă legumele şi verdeţurile folosite pentru aromă. Se toarnă 1,2 litri de zeamă într-o oală curată. Se spumează orice urmă de grăsime de la suprafaţă. (Se răceşte restul de bulion şi se păstrează la congelator pentru alte reţete.)

După ce carnea s-a răcit suficient, se dezosează. Se taie 225 g de carne în bucăţele pentru supă. Restul de carne se va folosi la sandviciuri sau alte reţete. Se înfierbântă bulionul, apoi se micşorează flacăra şi se fierbe la foc mic. Se adaugă pastele şi morcovul şi se dau în clocot 4 minute. Se adaugă ţelina, broccoli şi boabele de porumb şi se mai fierb 5 minute sau până când pastele şi legumele s-au înmuiat.

Se adaugă cubuleţele de carne şi piper după gust şi se mai înfierbântă totul o dată. Se presară pătrunjelul şi cimbrul şi se serveşte supa imediat.

Supă tradiţională de pui cu tăiţei

Supă tradiţională de pui cu tăiţei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.