Supa de somon cu rosii

Printeaza

Supa de somon cu rosii din: somon, ceapa, rosii, fenicul, smantana, unt, sare, piper, sofran.

Ingrediente:Supa de somon cu rosii

  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 bulb de fenicul
  • 8-10 roşii cherry
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 2 cuburi concentrat de legume/găină
  • 300 g smântână
  • 700 ml apă
  • 450-500 g somon fără oase
  • 30 g unt
  • pătrunjel
  • sare
  • piper
  • câteva fire de şofran
  • 1 lime

 

Mod de preparare:

Se pune într-o oală untul la topit. Se toacă ceapa, usturoiul, feniculul; se călesc în unt cu şofran. Se adaugă roşiile cherry tăiate în două şi se mai călesc 3-5 minute.

Se adaugă pasta de tomate, cuburile de concentrat, apa şi se lasă la fiert 10 minute. Se adaugă smântână şi zeama de la 1/4 lime. Când supa dă din nou în clocot, se adaugă somonul tăiat cubuleţe. Se lasă la fiert aproximativ 10 minute.

Se adaugă câteva fire de pătrunjel tocat şi se stinge focul.

Se serveşte supa caldă, alături de o felie de lime.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.