Supa de curcan
PrinteazaSupa de curcan din: carne de curcan, ceapa, morcovi, pastarnac, telina, gulie, cartofi, patrunjel, piper, sare.
- 600 g carne de curcan (piept,pulpe,sau tacimuri)
- 1 ceapa mica
- 4-5 morcovi mari si sanatosi
- 1 pastirnac
- 1 telina mai mica
- 1 gulie mica
- 2 cartofi
- 2 radacina de patrunjel
- 1/4 lingurita piper
- 1 lingurita sare
Mod de preparare:
Carnea se spala si se pune la fiert intr-o oala maricica (se ia in considerare faptul ca supa va scadea), se fierbe la foc mic, se spumeaza.
Dupa ce a disparut spuma complet, se adauga zarzavatul curatat si spalat (morcovii daca sint mari
se crapa in 4 ,dar nu de tot, la fel si patrunjelul, pastirnacul si telina),se adauga sarea si piperul.
Se recomanda ca totul sa se fiarba la foc foarte mic. Pentru reusita, se fierbe 5-6 ore si obligatoriu la foc foarte mic pentru a iesi foarte limpede.
Dupa fierbere se strecoara si in zeama se fierbe taitei sau se fierb galuste, la foc domol pentru a nu se tulbura.
Pofta buna!