Supa de ceapa cu vin

Printeaza

Supa de ceapa cu vin din: ceapa, ardei, usturoi, sare, ulei, vin, piper, zahar, maghiran, paine, branza.

Ingrediente:Supa_de_ceapa_cu_vin

  • 500 g ceapă verde
  • 1 ardei iute roşu
  • 2 căţei de usturoi
  • sare
  • 3 linguri de ulei de unt
  • 250 ml vin alb sec
  • 750 ml supă de legume
  • piper
  • 1 priză de zahăr
  • 1/2 de legătură de maghiran
  • 3 felii de pâine albă
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 4 linguri de brânză Pecorino proaspăt rasă

 

Mod de preparare:

Ceapa verde se curăţă, se spală şi se taie rondele nu foarte fine.

Ardeiul iute se spală, se curăţă de cotor si seminţe şi se toacă mărunt. Usturoiul se cojeşte şi se zdrobeşte cu puţină sare.

Uleiul de unt se încinge într-o cratiţă mare, în care se căleşte ceapa.

Se adaugă ardeiul iute şi usturoiul şi se lasă totul pe foc circa 5 minute, amestecând continuu.

Se toarnă pe deasupra vinul alb şi supa, după care se condimentează cu sare, piper şi zahăr.

Maghiranul se spală, se scutură de apă, iar frunzuliţele se toacă mărunt.

Se amestecă în supă, apoi aceasta se lasă să fiarbă în cratiţa acoperită timp de aproximativ 15-20 de minute la foc mediu.

Pâinea albă se taie cubuleţe şi se prăjeşte în ulei de măsline încins până când devine aurie.

Supa de ceapă se imparte în farfurii şi se serveşte cu crutoane şi brânză Pecorino rasă, presărată pe deasupra.

 

Supa de ceapa cu vin

Supa_de_ceapa_cu_vin

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

retete

Pui in supa de ceapa

Pui in supa de ceapa din: supa de ceapa, dressing, caise, pui. Carnea de pui este o sursă bună de proteine, vitamine și minerale, inclusiv vitamina B6, vitamina B12, niacină, seleniu și fosfor. În funcție de modul în care este preparată, carnea de pui poate fi o opțiune sănătoasă pentru o masă echilibrată. Carnea de […]

 

Supa crema de mazare cu ceapa

Supa crema de mazare cu ceapa

Supa crema de mazare cu ceapa din: mazare, ceapa, morcov, telina, ulei, sare, piper. Ingrediente: 400 g mazăre 1 morcov 1 ceapă medie 1 ţelină 2 linguri cu ulei de măsline sare şi piper   Mod de preparare: Curăţă morcovul, ceapa şi ţelina şi taie-le cubuleţe sau dă-le pe râzătoare. Pune-le într-o tigaie cu uleiul […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.