Supa de ceapa cu vin
PrinteazaSupa de ceapa cu vin din: ceapa, ardei, usturoi, sare, ulei, vin, piper, zahar, maghiran, paine, branza.
- 500 g ceapă verde
- 1 ardei iute roşu
- 2 căţei de usturoi
- sare
- 3 linguri de ulei de unt
- 250 ml vin alb sec
- 750 ml supă de legume
- piper
- 1 priză de zahăr
- 1/2 de legătură de maghiran
- 3 felii de pâine albă
- 3 linguri de ulei de măsline
- 4 linguri de brânză Pecorino proaspăt rasă
Mod de preparare:
Ceapa verde se curăţă, se spală şi se taie rondele nu foarte fine. Ardeiul iute se spală, se curăţă de cotor si seminţe şi se toacă mărunt. Usturoiul se cojeşte şi se zdrobeşte cu puţină sare.
Uleiul de unt se încinge într-o cratiţă mare, în care se căleşte ceapa. Se adaugă ardeiul iute şi usturoiul şi se lasă totul pe foc circa 5 minute, amestecând continuu.
Se toarnă pe deasupra vinul alb şi supa, după care se condimentează cu sare, piper şi zahăr.
Maghiranul se spală, se scutură de apă, iar frunzuliţele se toacă mărunt. Se amestecă în supă, apoi aceasta se lasă să fiarbă în cratiţa acoperită timp de aproximativ 15-20 de minute la foc mediu.
Pâinea albă se taie cubuleţe şi se prăjeşte în ulei de măsline încins până când devine aurie. Supa de ceapă se imparte în farfurii şi se serveşte cu crutoane şi brânză Pecorino rasă, presărată pe deasupra.
Supa de ceapa cu vin
Pofta buna!