Supa cu morcovi si ghimbir

Printeaza

Supa cu morcovi si ghimbir

IngredienteSupa cu morcovi si ghimbir

  • 1 file de porc (350 g)
  • sare, piper
  • 2 linguri unt topit
  • 1 kg morcovi
  • 40 g ghimbir
  • 1 ardei iute
  • 50 g amestec de ceapă albă şi roşie
  • 400 ml lapte de cocos (doză)
  • 1l supă
  • 1 legătură praz

Preparare:

Săraţi carnea, piperaţi-o, prăjiţi-o într-o lingură de unt topit, întoarceţi-o şi prăjiţi-o cca. 15 minute la foc mic. Curăţaţi morcovii, tăiaţi-i rondele. Curăţaţi ghimbirul, tăiaţi-l cuburi.

Tăiaţi ardeiul iute pe lung, îndepărtaţi-i seminţele, tocaţi-l mărunt. în restul de grăsime căliţi ardeiul iute, ghimbirul, ceapa. Adăugaţi morcovii şi căliţi-i. Turnaţi supa şi laptele de cocos, lăsaţi 10 min. să fiarbă, pasaţi şi condimentaţi.

Pregătiţi prazul, tăiaţi-l inele şi prăjiţi-l 1 min. în grăsimea de la prăjit. Adăugaţi-l în supă. Tăiaţi carnea felii, serviţi alături de supă.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O supa delicioasa si usoara. Pana acum nu prea foloseam ghimbir, dar da preparatelor o aroma interesanta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.