Supa cu morcovi si ghimbir
PrinteazaSupa cu morcovi si ghimbir
- 1 file de porc (350 g)
- sare, piper
- 2 linguri unt topit
- 1 kg morcovi
- 40 g ghimbir
- 1 ardei iute
- 50 g amestec de ceapă albă şi roşie
- 400 ml lapte de cocos (doză)
- 1l supă
- 1 legătură praz
Preparare:
Săraţi carnea, piperaţi-o, prăjiţi-o într-o lingură de unt topit, întoarceţi-o şi prăjiţi-o cca. 15 minute la foc mic. Curăţaţi morcovii, tăiaţi-i rondele. Curăţaţi ghimbirul, tăiaţi-l cuburi.
Tăiaţi ardeiul iute pe lung, îndepărtaţi-i seminţele, tocaţi-l mărunt. în restul de grăsime căliţi ardeiul iute, ghimbirul, ceapa. Adăugaţi morcovii şi căliţi-i. Turnaţi supa şi laptele de cocos, lăsaţi 10 min. să fiarbă, pasaţi şi condimentaţi.
Pregătiţi prazul, tăiaţi-l inele şi prăjiţi-l 1 min. în grăsimea de la prăjit. Adăugaţi-l în supă. Tăiaţi carnea felii, serviţi alături de supă.
Pofta buna!
O supa delicioasa si usoara. Pana acum nu prea foloseam ghimbir, dar da preparatelor o aroma interesanta.