Sufle de vinete cu usturoi

Printeaza

Sufle de vinete cu usturoi din: vinete, cartof, branza, oua, unt, faina, lapte, usturoi, patrunjel, sare, piper.

Vinetele sunt surse bune de vitamine și minerale, cum ar fi vitamina K, vitamina C, vitamina B6, acid folic, potasiu, mangan și cupru.

Vinetele au un conținut caloric foarte redus, ceea ce le face ideale pentru dietele cu restricție calorică sau pentru cei care doresc să slăbească.

Aceste legume conțin antioxidanți, cum ar fi antocianinele, care le conferă culoarea violetă caracteristică. Antocianinele au fost asociate cu reducerea riscului de boli cardiovasculare și cu protecția împotriva stresului oxidativ.

Datorită conținutului lor de potasiu și antioxidanți, vinetele pot ajuta la menținerea tensiunii arteriale sănătoase și la reducerea riscului de afecțiuni cardiovasculare.

Consumul regulat de vinete poate fi benefic pentru sănătatea creierului, datorită conținutului de antioxidanți și substanțe fitochimice.

Unul dintre compușii vinetelor, cunoscut sub numele de fenoli, poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge și la îmbunătățirea sensibilității la insulină.

 

Ingrediente:Sufle de vinete cu usturoi

  • 2 vinete
  • 1 cartof
  • 50 g brânză rasă
  • 4 ouă
  • 125 g unt
  • 1 lingură făină
  • 1 ceaşcă lapte
  • 2-3 căţei de usturoi
  • 1 ceaşcă zeamă de carne
  • 1 lingură pătrunjel verde tocat
  • sare
  • piper
  • unt pentru uns

 

Mod de preparare:

Vinetele şi cartoful se curăţă de coajă, se taie rondele şi se înăbuşă în 50 g unt. Apoi se toarnă zeama de carne şi se fierb la foc moale.

Se iau legumele de pe foc, se trec prin sită, se sărează, se piperează şi se lasă să se răcească.

Piureul astfel obţinut se amestecă apoi cu un sos bechamel, cu brânza rasă, gălbenuşurile puse pe rând, verdeaţa tocată, căţeii de usturoi pisaţi, şi când compoziţia este bine omogenizată, se adaugă albuşurile.

Compoziţia se toarnă într-o formă unsă abundent cu unt.

Deasupra se presară puţină brânză rasă, se stropeşte cu restul de unt topit şi se pune în cuptor, la foc potrivit, 25-30 minute, să crească şi să se rumenească frumos.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.