Semifreddo cu cirese si piersici

Printeaza

Semifreddo cu cirese si piersici din: oua, zahar, mascarpone, lamaie, frisca, cirese, piersici.

Ingrediente:Semifreddo cu cirese si piersici

  • 5 gălbenuşuri
  • 100 g zahăr
  • 2 pliculeţe cu zahăr vanilat
  • 400 g mascarpone
  • 2 albuşuri
  • 1 lingură cu zeamă de lămâie
  • 250 ml frişcă
  • 350 g cireşe fără sâmburi şi pasate
  • 5 piersici, curăţate de coajă, 2 pasate şi 2 tăiate mărunt

 

Mod de preparare:

Tapetează cu folie o tavă de chec.

Bate gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat într-un castron pus deasupra unei oale cu apă fierbinte, până obţii o compoziţie cremoasă.

la castronul de pe baia de aburi şi amestecă în continuare, până se răceşte. Treptat, încorporează mascarpone.

Mixează frişca până se întăreşte şi încorporeaz-o în compoziţia de mascarpone. Mixează albuşurile cu zeama de lămâie până se întăresc, apoi încorporează-le şi pe ele.

In 1/3 din compoziţia finală amestecă piureul de cireşe (păstrând 3 linguri). Amestecă piureul de piersici în compoziţia rămasă (păstrează o parte din el), apoi adaugă bucăţelele de piersici.

Pune cele 3 linguri de piure de cireşe păstrat în tavă. Toarnă compoziţia de cireşe, împingând-o spre margini şi lăsând o gaură în centru, de-a lungul tăvii. Pune cu lingura compoziţia de piersici în tavă şi nivelează. Stropeşte cu piureul de piersici rămas.

Acoperă cu folie şi lasă la congelator cel puţin 4 ore. Pentru a servi, scoate îngheţata din tavă, îndepărtează folia şi tai-o în felii. Serveşte cu vafe de îngheţată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.