Şalău cu tarhon, vin şi portocale

Printeaza

O reteta de salau cu tarhon, vin si portocale din: salau, portocala, tarhon, usturoi, ulei de masline si vin alb sec.

Ingrediente:Şalău cu tarhon, vin şi portocale

  • 2 peşti  (şalău), curăţaţi, spălaţi şi uscaţi cu un prospop de hârtie
  • ½ portocală, tăiată felii, şi sucul de la cealaltă jumătate
  • 1 legătură de tarhon, mărunţită
  • 3 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 pahar de vin alb sec

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 190° C. Se crestează uşor pielea de la peşte de 3-4 ori pe fiecare parte, apoi se asezonează după gust. Se umple fiecare peşte cu 2-3 felii de portocală şi se aşază într-un vas temorezistent.

Se amestecă tarhonul cu usturoiul, sucul de portocală şi uleiul de măsline. Şi se toarnă amestecul în vas, deasupra peştelui. Se adaugă vinul, apoi se dă vasul la cuptor 15-20 de minute.

Şalău cu tarhon, vin şi portocale

Şalău cu tarhon, vin şi portocale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.