Salata cu branza Rochefort

Printeaza

Salata cu branza Rochefort din: fasole verde, caise uscate, ardei iute, ceapa, miez de nuca, branza rochefort, ou, ulei, mustar dulce, smantana, seminte de chimen, sare, piper, marar.

Ingrediente:

  • 700 g fasole verde
  • 100 g caise uscate
  • 1 ardei iute mic
  • 1 ceapa alba
  • 100 g miezuri de nuca
  • 250 g branza Rochefort
  • 1 ou
  • 150 ml ulei
  • 3 linguri mustar dulce
  • 100 ml smantana
  • Seminte de chimen
  • Sare, piper, marar

Mod de preparare:

Fasolea verde se curata, se taie bucatele, se fierbe in apa cu sare si se pune intr-o strecuratoare. Se incing 50 ml ulei, se presara ardeiul iute tocat marunt, ceapa taiata cubulete, se calesc 5 minute, se adauga fasolea si se prajeste zece minute la foc mic.

Intr-un castron se pun 50 g branza Rochefort, restul de ulei, mustarul dulce si smantana. Se presara sare si piper, o lingurita de seminte de chimen pisate si se mixeaza pana se obtine un sos. Intr-un vas se pun fasolea calda, miezurile de nuca taiate bucatele si caisele uscate taiate cubulete.

Se amesteca, se pune in castronele, se adauga branza Rochefort ramasa taiata cuburi, se toarna deasupra spsul de branza si se presara marar tocat. Caisele se pot hidrata in apa fierbinte cu putin timp inainte de servire. Se serveste impreuna cu un pahar de Feteasca Alba.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place mult branza rochefort si mi se pare foarte potrivita in salate. Chia azi o sa incerc reteta asta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.