Rulada cu ciuperci si cascaval

Printeaza

Rulada cu ciuperci si cascaval din: ciuperci de padure, oua, ou, ceapa, usturoi, paine inmuiata in lapte, smantana, cascaval, unt, patrunjel, foi de placinta, sare, piper.

Ingrediente:Rulada_cu_ciuperci_si_cascaval

  • 1 kg ciuperci de padure
  • 4 oua
  • 1 ou pentru uns aluatul
  • 2 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 1 felie de paine inmuiata in lapte
  • 50 ml smantana
  • 100 g cascaval
  • 50 g unt
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 pachet foi de placinta
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălati ciupercile, lăsaţi-le la scurs, păstraţi 4-5 ciuperci întregi. Curăţaţi ceapa şi tocati-o mărunt, caliţi-o în unt, apoi adăugaţi ciupercile tăiate în cubuleţe. Puneţi usturoiul pisat, sare şi piper şi lăsaţi ciupercile să se înmoaie, la foc potrivit.

Luaţi apoi vasul de pe foc şi lăsaţi la răcit. Puneţi într-un castron pâinea înmuiată în lapte, stoarsă şi sfărâmată, adăugaţi ouălele bătute, pătrunjelul tocat, smântână, caşcavalul ras şi la urmă ciupercile şi ceapa călite. Condimentaţi cu sare şi piper.

Ungeţi cu ulei foile de plăcintă apoi tapetaţi cu ele o tavă de chec, lăsând în exterior o parte a folilor pentru a putea acoperi umplutura. Turnaţi în tavă jumătate din compoziţie. Aşezţi apoi în picioare, ciupercile întregi pe care le-aţi fiert 5 minute în apă cu sare.

Peste acestea turnaţi compoziţia rămasă. Nivelaţi şi acoperiţi cu foile de plăcintă. Ungeţi terina cu ou bătut şi coaceţi-o la foc potrivit. Tăiaţi-o în felii numai după ce s-a răcit bine.

Rulada cu ciuperci si cascaval

Rulada_cu_ciuperci_si_cascaval

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.