Roşii crocante la cuptor

Printeaza

O reteta de rosii crocante la cuptor din: rosii, sare, piper, slanina, ceapa, paine, oregano, cascaval si unt.

Ingrediente:Roşii crocante la cuptor

  • 8 roşii
  • sare
  • piper
  • 150 g slăni­nă tăiată cubuleţe
  • 1 ceapă tocată
  • 4 felii de pâine tăiate cubuleţe
  • 1-2 linguriţe oregano
  • 1-2 linguri caşcaval ras
  • unt

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 220 °C. Se taie capacul de la roşii, cu o lingură se scoate miezul, se pune deoparte. Tomatele golite se aşa­ză într-un vas termorezistent, uns în prealabil cu unt.

Slăninuţa se taie cubuleţe, se prăjeşte puţin, apoi se adaugă ceapa tocată, se prăjesc puţin împreună, după care se pun cu- buleţele de pâine şi se rumenesc şi acestea.

Se adaugă cam jumătate din mie­zul păstrat de la tomate, se amestecă totul cu grijă.

Cu acest amestec se umplu tomatele. Se condimentează cu sare şi piper. Se acoperă to­matele umplute cu ca­pacul lor, se presară cu brânza rasă şi cu fulgii de unt.

Restul de pulpă păstrată se dispune în vas, în jurul tomatelor umplute. Se dă la cup­tor şi se gratinează cca 15-20 min.

Roşii crocante la cuptor

Roşii crocante la cuptor

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.