Risotto cu ardei copt

Printeaza

Risotto cu ardei copt din: ardei gras, ulei de masline, usturoi, rosii, dafin, supa, orez, busuioc, sare, piper.

Ingrediente:Risotto cu ardei copt

  • 3 ardei grasi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi, tocat
  • 2 cutii de 400gr rosii tocate
  • 2 frunze de dafin
  • 1.5 l supa
  • 450gr orez arborio
  • 6 frunze de busuioc, tocat
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Coaceti ardeii in cuptor, lasati sa se raceasca si indepartati coaja, semintele si cotoarele.

Incalziti uleiul intr-o cratita si gatiti usturoiul, impreuna cu rosiile timp de 5 minute.

Adaugati ardeii tocati si frunzele de dafin. Gatiti timp de 15 minute.

Incorporati orezul peste legume si adaugati o parte din supa calda. Gatiti pana camd aceasta este absorbita de catre orez.

Continuati sa incorporati supa si procedati la fel pana terminati supa din recipient, cu mentiunea ca trebuie sa o mentineti calda.

Asezonati cu sare si piper, opriti focul si acoperiti cu un capac.

Lasati sa se odihneasca 10 minute.

Presarati busuioc si serviti risotto cald.

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Risotto cu ciuperci porcini

Risotto cu ciuperci porcini

Risotto cu ciuperci porcini din: ciuperci porcini, ulei de masline, usturoi, sare, piper, unt, ceapa, orez, vin alb sec, supa de pui si parmezan. Ingrediente: 200-300 g porcini uscate, înmuiate în 400ml de apa fierbinte pentru 30 de minute 4 linguri ulei de masline, plus suplimentar pentru prăjit 500 g ciuperci feliate 1 căţel de […]

 

Risotto cu ierburi aromatice si vin

Risotto cu andive

Risotto cu andive din: orez, andive, parmezan, ceapa, nuci, unt, usturoi, sare, piper. Ingrediente: unt 1 ceapa 1 catel usturoi 400 g de orez arborio 4 andive 100 g nuci 4 linguri de parmezan 2 linguri de pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Se topeşte 1 cub de unt într-o tigaie adâncă, se adaugă […]

 

Risotto din quinoa

Risotto din quinoa

Risotto din quinoa din: quinoa, ceapa, ulei, vin, supa de legume, sofran, rosii cherry, tarhon, mascarpone, parmezan. Ingrediente: 250 g quinoa 1 ceapa 2 linguri ulei de masline 200 ml vin alb 800 ml supa de legume 1 praf sofran 80 g rosii cherry 1 fir tarhon 2 linguri mascarpone 30 g parmezan ras   Mod […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.