Retete internationale delicioase: Souvlaki
PrinteazaSouvlaki din: pulpa de porc, zeama de lamaie, sare, piper, oregano, usturoi, ceapa, ulei de masline, oregano. Este o reţetă tradiţională grecească, care, la origini se prepara cu carne de miel. Puteţi folosi la fel de bine şi carne de viţei, caz în care puteţi adăuga în marinată puţin sos de roşii. Nu înghesuiţi bucăţile de carne pe ţepuşe, lăsaţi măcar câţiva milimetri între ele.
Ingrediente:
- 1 kg pulpa de porc
- 1/4 cana zeama de lamaie
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 piper proaspat macinat
- 1 lingura oregano
- 2 lingurite usturoi tocat marunt
- 1/4 ceapa rasa
- 2 lingurite ulei de masline
garnitura:
- 2 cepe mari, taiate pestisori subtiri
- 1 lingurita oregano
- piper macinat si boia iute, dupa gust
- 4 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Tăiaţi carnea cubuleţe cu latura de cca 3 cm şi puneţi-o într-un castron. Combinaţi sucul de lămâie, uleiul, sarea, piperul, oregano, usturoiul şi ceapa rasă şi turnaţi totul peste carne. Amestecaţi, acoperiţi vasul şi lăsaţi la marinat cel puţin 2 ore (nu mai mult de o noapte).
Pregătiţi grătarul. Infigeţi bucăţile de carne pe 8 frigărui. Frigeţi-le pană se rumenesc bine pe toate părţile.
Pregătiţi garnitura. încingeţi uleiul într-o tigaie. Prăjiţi toate ingredientele cca 6 min, amestecând continuu, la foc mediu spre mare; aveţi grijă să nu ardeţi ceapa. Serviţi imediat fiecare frigăruie pe câte o pita, cu un pic de ceapă prăjită şi tzatziki.
Souvlaki
Pofta buna!