Retete delicioase: Saramură de peşte
PrinteazaO reteta delicioasa de saramura de peste din: peste, ulei, usturoi, ardei iute, masline, marar si patrunjel, sare grunjoasa si apa calda.
- 2 peşti de 1 -2 kg fiecare sau 5-6 caraşi mijlocii
- 1 lingură ulei
- 3-4 căţei de usturoi
- 1 ardei iute
- 6-8 măsline
- 2 linguri de mărar şi pătrunjel
- 3-4 linguri sare grunjoasă
- 1 cană apă caldă
Mod de preparare:
Curăţă peştele de aripioare, de branhii şi de intestine şi spală-l în 2-3 ape sau sub jet de apă rece. Lasă-l să se scurgă şi sărează-1 în interior. Frige-l într-o tavă (sau plită) presărată cu sare grunjoasă. Intoarce peştii des, ca să se frigă uniform.
Aşază peştele fript într-un castron adânc sau într-un lighean mic. Acoperă-1 cu apă clocotită, pune capac şi lasă-l aşa 5 minute.
Aruncă apa şi pune peste peşte o cană cu apă caldă, usturoiul tocat fin, ardeiul iute tăiat pe lung, uleiul şi verdeaţa tocată. Poţi decora cu măsline întregi. Serveşte saramura imediat, lângă mămăligă caldă.
Saramură de peşte
Pofta buna!