Retete de Revelion: Bors de pui cu leustean

Printeaza

Retete de Revelion: Bors de pui cu leustean din: pui, ceapa, telina, ardei, rosie, morcov, taitei, bors, leustean, smantana, sare.

Ingrediente:Bors de pui cu leustean

  • 1 pui mic sau 1/2 pui mare
  • 1 ceapă
  • 1 ţelină
  • 1 ardei
  • 1 roşie
  • 1 morcov
  • 100 g tăiţei de casă
  • 1 l borş
  • leuştean
  • smântână
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţaţi puiul, treceţi-l prin flacără, frecaţi-l uşor cu mălai şi spălaţi-l cu apă rece. Goliţi-l (dacă-i proaspăt tăiat), spălaţi-l cu multă apă rece şi tăiaţi-l bucăţi, puneţi-l la fiert cu apă rece.

Clocotiţi carnea 1 min, aruncaţi apa şi spălaţi bucăţile de carne. Umpleţi oala trei sferturi, fierbeţi carnea 15 min, adăugaţi zarzavatul tăiat fideluţă şi continuaţi 30 min fierberea, cu oala acope­rită.

Fierbeţi câteva minute tăiţeii de casă, spălaţi-i cu apă rece şi răsturnaţi-i în oală. Săraţi, acriţi cu borş fiert separat şi spumuit, parfumaţi cu leuştean tocat şi trageţi vasul de pe foc.

Dregeţi cu smântână după ce borşul s-a răcorit 15 min. Serviţi fierbinte, cu pâine sau cu mămăliguţă, cu ardei mici, iuţi, alături.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.