Retete culinare: Ghiveci de legume
PrinteazaO reteta de ghiveci de legume din: broccoli, conopida, unt, lamaie, usturoi, pesmet, oua, sare si piper.
- 250 g broccoli
- 250 g conopida
- 50 g unt sau 4 linguri ulei de masline
- 1/2 lamaie
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri pesmet
- 2 oua fierte tari
- sare
- piper
Mod de preparare:
Desfaceti conopida si broccoli in buchetele aproximativ egale ca marime. Fierbeti buchetelele impreuna in apa sarata, timp de 5 minute. Puneti buchetelele strecurate intr-un vas cu ulei si caliti-le la foc mic. In acest timp, amestecati coaja rasa de la o jumatate de lamaie, cu usturoiul pisat, cu sare si piper si cu pesmetul.
Puneti amestecul intr-o tigaie uscata, fara grasime si rumeniti-l, amestecand mereu. Luati vasul de pe foc si radeti, peste celelalte ingrediente, ouale fierte. Amestecati usor ca sa obtineti o compozitie omogena pe care presarati-o cu legumele rumenite.
Ghiveci de legume
Pofta buna!