Retete culinare: Ghiveci de legume

Printeaza

O reteta de ghiveci de legume din: broccoli, conopida, unt, lamaie, usturoi, pesmet, oua, sare si piper.

Ingrediente:

  •  250 g broccoli
  • 250 g conopida
  • 50 g unt sau 4 linguri ulei de masline
  • 1/2 lamaie
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri pesmet
  • 2 oua fierte tari
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Desfaceti conopida si broccoli in buchetele aproximativ egale ca marime. Fierbeti buchetelele impreuna in apa sarata, timp de 5 minute. Puneti buchetelele strecurate intr-un vas cu ulei si caliti-le la foc mic. In acest timp, amestecati coaja rasa de la o jumatate de lamaie, cu usturoiul pisat, cu sare si piper si cu pesmetul.

Puneti amestecul intr-o tigaie uscata, fara grasime si rumeniti-l, amestecand mereu. Luati vasul de pe foc si radeti, peste celelalte ingrediente, ouale fierte. Amestecati usor ca sa obtineti o compozitie omogena pe care presarati-o cu legumele rumenite.

Ghiveci de legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.