Reteta zilei: Supa minestrone cu dafin
PrinteazaSupa minestrone cu dafin din: telina, patrunjel, cimbru, dafin, ulei de masline, ceapa, rosii, morcovi, cartof, varza, fasole, apa, sare, piper, fulgi de ardei, rozmarin.
Ingrediente:
- 2 tije telină
- 1 radacina patrunjel
- cimbru
- 4 frunze de dafin
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă, cuburi
- 400gr rosii decojite
- 2 morcovi, curățați și tocati
- 1 cartof, cuburi
- putina varza, tocata
- 300gr fasole din conserva
- 6 cani apă
- 1 lingurita sare
- ¼ linguriță de piper negru
- 2 lingurițe fulgi de ardei iute
- 2 lingurite rozmarin tocat
Mod de preparare:
Pregatiti toate legumele.
Într-o oală mare, incalziti ulei la temperatură medie. Adăugați ceapă și usturoi. Gatiti, amestecand ocazional, pana ce ceapa este translucida.
Adăugați roșiile si dafin si gatiti până când se evaporă o parte din lichid și spargeți apoi roșiile.
Se adaugă morcovul, țelina, cartoful, varza, fasolea, radacina patrunjel, cimbru si apă si aduceți la fiert.
Se condimentează cu sare, piper negru, fulgi de ardei roșii și rozmarin. Gatiti aproximativ 30 de minute.
Serviti supa calda.
Supa minestrone cu dafin
Pofta buna!





